Waterfront Door / Into the Ocean. Busan


Urban.
Graphics.

Millak Waterfront Park / Suyeoung district / Busan Metropolitan City. South Korea / April 2021 / Korean Ministry of Culture, Sports, and Tourism & Busan Metropolitan City

Waterfront Door / Into the Ocean. Busan


Urban.
Graphics.

Millak Waterfront Park / Suyeoung district / Busan Metropolitan City. South Korea / April 2021 / Korean Ministry of Culture, Sports, and Tourism & Busan Metropolitan City


Waterfront Door/ Into the Ocean is a large urban graphic intervention that involves the redevelopment of the Millak waterside park, a 500-meter-long area running along the coastal strip of Busan (South Korea). Already established as a meeting place and walking destination along the sea before the pandemic, the park was the object of a competition organized by the Korea Ministry of Culture, Sport and Tourism as part of the “Public art project-Our town art” project.

read more


This visionary and strategic national initiative involves redeveloping certain urban areas, paying particular attention to the establishment of urban community places in which safe social distancing is respected by means of artistic interventions carried out by local workforces. All this is intended to provide real support to the professional world of art and culture as this sector has been hugely affected by the pandemic and its restrictions. Migliore+Servetto designed a dense and colourful pattern that evokes the marine world. Working in collaboration with the Art SoHyang art gallery, it involved 40 local artists who were called on to translate the sketch designed by Ico Migliore into the large scale of the waterfront. Thus, the project is not only the expression of the enriching dialogue between art and design, as similar disciplines in terms of research and tools, but also an example of the fruitful cross-cultural exchange between Italy and Asia. The drawings itself marks the pathway along the coast and suggests a safe distance for those who may stop here. Developing from the macro to the micro level, it interweaves the design of the rest areas within the continuity given by the wave sign and marine elements. The pattern as a whole thus not only emphasises the city’s wonderful view over the sea, but also forms a punctuated pathway that addresses marine nature and relationships between people. It is a playground for children with a wealth of discoveries and stories to open up their imagination. The result is a place that invites people to inhabit it. It is the outcome of a project that looks towards a new modern concept of urban space to respond to the changing needs of the pandemic context, which are claiming more and more open-air spaces aggregation while always remaining respectful of social distancing when required. New urban tapestries are thereby generated that are able to look at the city as our “collective home” and redesign it.

Photo by Hoyeon Shin and JUNLEEPHOTOS

Waterfront Door / Into the Ocean
Waterfront Door / Into the Ocean
Waterfront Door / Into the Ocean
Waterfront Door / Into the Ocean
Waterfront Door / Into the Ocean
Waterfront Door / Into the Ocean
Waterfront Door / Into the Ocean
Waterfront Door / Into the Ocean


Waterfront Door/ Into the Ocean is a large urban graphic intervention that involves the redevelopment of the Millak waterside park, a 500-meter-long area running along the coastal strip of Busan (South Korea). Already established as a meeting place and walking destination along the sea before the pandemic, the park was the object of a competition organized by the Korea Ministry of Culture, Sport and Tourism as part of the “Public art project-Our town art” project. This visionary and strategic national initiative involves redeveloping certain urban areas, paying particular attention to the establishment of urban community places in which safe social distancing is respected by means of artistic interventions carried out by local workforces. All this is intended to provide real support to the professional world of art and culture as this sector has been hugely affected by the pandemic and its restrictions. Migliore+Servetto designed a dense and colourful pattern that evokes the marine world. Working in collaboration with the Art SoHyang art gallery, it involved 40 local artists who were called on to translate the sketch designed by Ico Migliore into the large scale of the waterfront. Thus, the project is not only the expression of the enriching dialogue between art and design, as similar disciplines in terms of research and tools, but also an example of the fruitful cross-cultural exchange between Italy and Asia. The drawings itself marks the pathway along the coast and suggests a safe distance for those who may stop here. Developing from the macro to the micro level, it interweaves the design of the rest areas within the continuity given by the wave sign and marine elements. The pattern as a whole thus not only emphasises the city’s wonderful view over the sea, but also forms a punctuated pathway that addresses marine nature and relationships between people. It is a playground for children with a wealth of discoveries and stories to open up their imagination. The result is a place that invites people to inhabit it. It is the outcome of a project that looks towards a new modern concept of urban space to respond to the changing needs of the pandemic context, which are claiming more and more open-air spaces aggregation while always remaining respectful of social distancing when required. New urban tapestries are thereby generated that are able to look at the city as our “collective home” and redesign it.

Photo by Hoyeon Shin and JUNLEEPHOTOS.

Waterfront Door / Into the Ocean
Waterfront Door / Into the Ocean
Waterfront Door / Into the Ocean
Waterfront Door / Into the Ocean
Waterfront Door / Into the Ocean
Waterfront Door / Into the Ocean
Waterfront Door / Into the Ocean
Waterfront Door / Into the Ocean
Waterfront Door / Into the Ocean
Waterfront Door / Into the Ocean

Start typing and press Enter to search