space&interiors by MADE expo. Milan

The Mall. Porta Nuova. Milan / April 2016 / MADE expo

space&interiors by MADE expo. Milan

The Mall. Porta Nuova. Milan / April 2016 / MADE expo


For the first edition of Space & Interiors, in the heart of The Mall at Porta Garibaldi, Migliore + Servetto Architects designed an innovative concept of exhibition center. The interior is designed on the basis of a double register: on one hand the commercial purpose offers a detailed analysis of each products on display; on the other hand, an analytical approach allows a dialectic comparison between them.

read more


At the centre of the space, a high structure with a light framework, more than 100 metres long, accommodates a selection of the companies’ most significant materials in order to create an osmotic exchange, a dynamic and flowing relationship between the two areas. The pigeonhole is animated by lights and dynamic projections which invite the visitors to pass through without blocking the stand’s view, but on the contrary, framing the visual.
The stands around the central promenade have a peculiar structure designed in order to draw the attention of the visitor who is invited to get close to be accommodated inside. Exploiting the characteristics of the space, every stand extends vertically and creates a multi-level context.
Next to the two entrance, the visitor is welcomed on one hand by the lounge area, confidential meeting place for the companies, on the other hand, by the info-point area, where the sales material is available.

01_made_catalogo-cover
03_made_2
02_made_abitare
04_made_catalogo
05_made_catalogo-interno1
06_made_mappa-01
07_made_7
08_made_ali-stand
09_made_bag
10_made_percorsi-07


For the first edition of Space & Interiors, in the heart of The Mall at Porta Garibaldi, Migliore + Servetto Architects designed an innovative concept of exhibition center. The interior is designed on the basis of a double register: on one hand the commercial purpose offers a detailed analysis of each products on display; on the other hand, an analytical approach allows a dialectic comparison between them.
At the centre of the space, a high structure with a light framework, more than 100 metres long, accommodates a selection of the companies’ most significant materials in order to create an osmotic exchange, a dynamic and flowing relationship between the two areas. The pigeonhole is animated by lights and dynamic projections which invite the visitors to pass through without blocking the stand’s view, but on the contrary, framing the visual.
The stands around the central promenade have a peculiar structure designed in order to draw the attention of the visitor who is invited to get close to be accommodated inside. Exploiting the characteristics of the space, every stand extends vertically and creates a multi-level context.
Next to the two entrance, the visitor is welcomed on one hand by the lounge area, confidential meeting place for the companies, on the other hand, by the info-point area, where the sales material is available.

01_made_catalogo-cover
03_made_2
02_made_abitare
04_made_catalogo
05_made_catalogo-interno1
06_made_mappa-01
07_made_7
08_made_ali-stand
09_made_bag
10_made_percorsi-07

Start typing and press Enter to search