Bulgari Hotel. Milan / April 2008 / The New York Times Style Magazine

Bulgari Hotel. Milan / April 2008 / The New York Times Style Magazine


The New York Times Style Magazine and the International Herald Tribune Style Magazine hosted a special event to kick off Seeing the Light, a special exhibition curated by T Magazine.
The installation unfolds from the corridor of the Bulgari Hotel where seven Flos Superarchimoon lamps cast a spotlight on the iconic T graphic, printed on aluminum sheeting.

read more


The New York Times Style Magazine and the International Herald Tribune Style Magazine hosted a special event to kick off Seeing the Light, a special exhibition curated by T Magazine.
The installation unfolds from the corridor of the Bulgari Hotel where seven Flos Superarchimoon lamps cast a spotlight on the iconic T graphic, printed on aluminum sheeting.
12 installations, arranged outside in the hotel’s manicured gardens, are housed in oversized wooden cargo-like crates and marked with the T graphic on their sides. The boxes are open on one side to reveal upholstered and neon-light trimmed interiors, showcasing objects by some of the design world’s most influential names, including illuminated vases by Serralunga, Rosenthal and Emu; glass pieces by La Murrina; chairs by Bonaldo, Kartell, Edra, Moroso and Driade; lamps by Artemide; Glo-balls by Flos; a lit-up sofa by Mario Bellini for Meritalia; and a glowing Swing Lamp by BCXSY.

matteomocchi32
matteomocchi29
matteomocchi24
matteomocchi31
matteomocchi22
matteomocchi15
matteomocchi02


For the first edition of Space & Interiors, in the heart of The Mall at Porta Garibaldi, Migliore + Servetto Architects designed an innovative concept of exhibition center. The interior is designed on the basis of a double register: on one hand the commercial purpose offers a detailed analysis of each products on display; on the other hand, an analytical approach allows a dialectic comparison between them.
At the centre of the space, a high structure with a light framework, more than 100 metres long, accommodates a selection of the companies’ most significant materials in order to create an osmotic exchange, a dynamic and flowing relationship between the two areas. The pigeonhole is animated by lights and dynamic projections which invite the visitors to pass through without blocking the stand’s view, but on the contrary, framing the visual.
The stands around the central promenade have a peculiar structure designed in order to draw the attention of the visitor who is invited to get close to be accommodated inside. Exploiting the characteristics of the space, every stand extends vertically and creates a multi-level context.
Next to the two entrance, the visitor is welcomed on one hand by the lounge area, confidential meeting place for the companies, on the other hand, by the info-point area, where the sales material is available.

matteomocchi32
matteomocchi29
matteomocchi24
matteomocchi31
matteomocchi22
matteomocchi15
matteomocchi02

Start typing and press Enter to search