Il Centro Shopping Mall. Arese / April 2016 / Mondadori Spa

Il Centro Shopping Mall. Arese / April 2016 / Mondadori Spa


The new Mondadori Megastore located in IL CENTRO, Italy’s largest shopping mall, develops the articulate language of the new concept store, designed by Migliore + Servetto Architects for Mondadori. Following the milanese stores in via San Pietro all’Orto and Duomo, the new Arese megastore is a large open space, characterized by a warm greje tonality, and invites visitors to explore and find out more about the different areas, where you are guided by a graphic system characterized by the Mondadori red.

read more


To define the spaces there are white, red and green metal  inclined bookshelves, combined to the transparency of the metal meshes and to the complex system of graphic signs about Mondadori history, together with an ulterior essential element: the light, accompanying and highlighting the presentation of the products. The displays characterized by lightboxes animate the displayed products, while on the ceiling inside white metal rings the light extends along a technical, sailing fabric bearing Mondadori logo and identifying the underlying areas.
The space offers a view of the mall, marked by floor-to-ceiling bookshelves, while on the other side we find graphics which are the background of the café area and travel area.

Photo by Carlà_Mondadori Portfolio and Migliore+Servetto Architects

mondadori-arese_2
mondadori-arese_1
mondadori-arese_7
mondadori-arese_10
mondadori-arese_8
mondadori-arese_4
mondadori-arese_5
mondadori-arese_11
mondadori-arese_13


The new Mondadori Megastore located in IL CENTRO, Italy’s largest shopping mall, develops the articulate language of the new concept store, designed by Migliore + Servetto Architects for Mondadori. Following the milanese stores in via San Pietro all’Orto and Duomo, the new Arese megastore is a large open space, characterized by a warm greje tonality, and invites visitors to explore and find out more about the different areas, where you are guided by a graphic system characterized by the Mondadori red.
To define the spaces there are white, red and green metal inclined bookshelves, combined to the transparency of the metal meshes and to the complex system of graphic signs about Mondadori history, together with an ulterior essential element: the light, accompanying and highlighting the presentation of the products. The displays characterized by lightboxes animate the displayed products, while on the ceiling inside white metal rings the light extends along a technical, sailing fabric bearing Mondadori logo and identifying the underlying areas.
The space offers a view of the mall, marked by floor-to-ceiling bookshelves, while on the other side we find graphics which are the background of the café area and travel area.

Photo by Carlà_Mondadori Portfolio and Migliore+Servetto Architects

mondadori-arese_2
mondadori-arese_1
mondadori-arese_10
mondadori-arese_8
mondadori-arese_11
mondadori-arese_7
mondadori-arese_4
mondadori-arese_5

Start typing and press Enter to search