Dmail New Format Store. Milan


Interior.
Environmental Graphics.
Identity&Branding.
Lighting.

Via San Paolo 15. Milan / March 2017 / dmail

Dmail New Format Store. Milan


Interior.
Environmental Graphics.
Identity&Branding.
Lighting.

Via San Paolo 15. Milan / March 2017 / dmail


The new Dmail stores are conceived by Migliore+Servetto Architects, for their renewed identity image, as welcoming, discovering places, where the visitors can move around freely by following their own interests and curiosity.
Carefully built upon a rich, heterogeneous products’ supply, the set up is a sort of versatile and flexible “machine à montrer”, able to keep up with the liveliness and the constant turnover of the brand’s offering.

read more


The store in via San Paolo in Milan is thus the first landmark site of the new brand identity and it’s the pilot project of the new fitting out format for all the sales points that will follow.
A place with a strong identity, characterized by a vivid yellow and by an intensely present graphic mark, which dialogues with the white of the tubular steel poles, with the metal sheets folded to create wide exhibition basins, and with the transparencies of metallic meshes. All is set within an architectural enclosure which, subtending the set up, presents itself as an homogeneous container, defined on the ground by the warm, dark oak shade showing chromatic continuity with the walls and the ceiling.
Light is the essential element in the whole interior design project. Emanated directly by the furniture, it marks and frames the products’ partition: linear light rods punctuate the showcases and the wall furniture, hence framing the ‘focus areas’ with a zoom on selected products, while suspended light ring define the central areas, with the lightness of the metallic tubular poles.
Always connected with light, an intuitive and informal graphic system develops at different levels, through a set of icons and keywords that, supported by the sharp freshness of yellow, guides the information and the shopping experience, allowing the visitors to orient themselves among the various product categories and to deepen the knowledge of the objects on display, also through the narrative technological interfaces.
Lastly, indoor and outdoor of the store are structured to build a close dialogue between the parties. The extremely permeability of the windows, made by a freestanding structure at full height combined with the targeted presence of the graphics for an easy-to-read immediate display, offers to the visitor a wide overview of the interiors.
A narrative, communication space, where light and the graphic mark open glimpses and exploration views. A new meeting place full of curiosity and innovation.


photo courtesy of dmail

store-milano22
store-milano15
store-milano11
store-milano17-low-quality
store-milano19
store-milano14
store-milano18
store-milano53


The new Dmail stores are conceived by Migliore+Servetto Architects, for their renewed identity image, as welcoming, discovering places, where the visitors can move around freely by following their own interests and curiosity.
Carefully built upon a rich, heterogeneous products’ supply, the set up is a sort of versatile and flexible “machine à montrer”, able to keep up with the liveliness and the constant turnover of the brand’s offering.
The store in via San Paolo in Milan is thus the first landmark site of the new brand identity and it’s the pilot project of the new fitting out format for all the sales points that will follow.
A place with a strong identity, characterized by a vivid yellow and by an intensely present graphic mark, which dialogues with the white of the tubular steel poles, with the metal sheets folded to create wide exhibition basins, and with the transparencies of metallic meshes. All is set within an architectural enclosure which, subtending the set up, presents itself as an homogeneous container, defined on the ground by the warm, dark oak shade showing chromatic continuity with the walls and the ceiling.
Light is the essential element in the whole interior design project. Emanated directly by the furniture, it marks and frames the products’ partition: linear light rods punctuate the showcases and the wall furniture, hence framing the ‘focus areas’ with a zoom on selected products, while suspended light ring define the central areas, with the lightness of the metallic tubular poles.
Always connected with light, an intuitive and informal graphic system develops at different levels, through a set of icons and keywords that, supported by the sharp freshness of yellow, guides the information and the shopping experience, allowing the visitors to orient themselves among the various product categories and to deepen the knowledge of the objects on display, also through the narrative technological interfaces.
Lastly, indoor and outdoor of the store are structured to build a close dialogue between the parties. The extremely permeability of the windows, made by a freestanding structure at full height combined with the targeted presence of the graphics for an easy-to-read immediate display, offers to the visitor a wide overview of the interiors.
A narrative, communication space, where light and the graphic mark open glimpses and exploration views. A new meeting place full of curiosity and innovation.


photo courtesy of dmail

store-milano22
store-milano15
store-milano11
store-milano17-low-quality
store-milano19
store-milano14
store-milano18
store-milano53

RELATED PROJECTS

Start typing and press Enter to search