Cesanamedia Headquarters. Milan

Milan / April 2001 / Cesanamedia

Cesanamedia Headquarters. Milan

Milan / April 2001 / Cesanamedia


The integration of two distinct pre-existing spaces, almost specular and separated along the longitudinal axis, gives birth to the new headquarters of the firm Cesanamedia.

read more


The aim of having a single working environment has led to the creation of distinct areas put in continuous communication through paths, passages of light or perspectives.
Executive offices and meeting room overlook this space and are defined by continuous translucent plans in etched glass, to allow natural light flow in the inner corridor and create continuity between the spaces. Inside the offices the artificial light falls from a secret recess in the ceiling placed in front of windows. This way, natural and artificial light alternate on the same level and the ceiling is results free of systems.
The large hall at the end of the corridor is organized in working areas of various layout and articulation, and on its back wall, a mezzanine was realized to host the great “living archive” library for publishing material, which represents also an additional work area. The parapet of the mezzanine where this library is placed in fact consists of a metal and wooden structure creating a continuous lectern for the immediate consultation of the materials, equipped with specific reading lights.
The second archive, opposite to the reception desk on the left side entrance, is equipped with an independent access and functions also as load/unload station.

cesana-1
cesana2
05
07
08


The integration of two distinct pre-existing spaces, almost specular and separated along the longitudinal axis, gives birth to the new headquarters of the firm Cesanamedia.
The aim of having a single working environment has led to the creation of distinct areas put in continuous communication through paths, passages of light or perspectives.
Executive offices and meeting room overlook this space and are defined by continuous translucent plans in etched glass, to allow natural light flow in the inner corridor and create continuity between the spaces. Inside the offices the artificial light falls from a secret recess in the ceiling placed in front of windows. This way, natural and artificial light alternate on the same level and the ceiling is results free of systems.
The large hall at the end of the corridor is organized in working areas of various layout and articulation, and on its back wall, a mezzanine was realized to host the great “living archive” library for publishing material, which represents also an additional work area. The parapet of the mezzanine where this library is placed in fact consists of a metal and wooden structure creating a continuous lectern for the immediate consultation of the materials, equipped with specific reading lights.
The second archive, opposite to the reception desk on the left side entrance, is equipped with an independent access and functions also as load/unload station.

cesana2
cesana-1
05
07
08

Start typing and press Enter to search